Mark Rutte, pleur op

Mark Rutte is in vorm. Op nationale tv zei hij ‘pleur op’ tegen overlastgevende allochtonen. Een populistische uitspraak, waar Geert Wilders alleen maar jaloers op kan zijn.

We zijn er in Nederland bijzonder goed in om onze allochtone medemens in kwaad daglicht te zetten. Kansenongelijkheid, structurele discriminatie en een omgeving die zorgt voor een vergroot risico om de criminaliteit in te gaan, worden vaak buiten beschouwing gelaten. Onze allochtone jongeren spelen een uitwedstrijd, waarbij ze 90 minuten lang worden uitgejoeld door het publiek van de thuisploeg; de Nederlandse samenleving. Ze worden uitgescholden, uitgefloten en met vuurwerk bekogeld. Zodra ze uit frustratie iemand natrappen krijgen ze een rode kaart en worden ze aan de publieke schandpaal genageld. Welkom in Nederland.

De verschillende culturen in Nederland botsen. In plaats van het gaspedaal nog wat verder in te drukken, kan Rutte beter als airbag fungeren die de crash wat draaglijker maakt. Hij kan de achterliggende oorzaken van bijvoorbeeld de hoge cijfers van criminaliteit onder allochtone jongeren kenbaar maken aan de samenleving. Verbroedering door kennis en empathie. In plaats daarvan kiest hij voor ‘pleur op’. Lekker simpel. Wil hij wat zieltjes van twijfelachtige PVV-stemmers winnen?

Beste Mark, zou jij die ‘pleur op’ ook zeggen tegen de dertien leden van studentencorps Vindicat, die afgelopen week een ‘bangalijst’ op internet plaatsten? Of tegen de leden die tijdens de ontgroening iemand met hersenletsel het ziekenhuis insloegen? Onze toekomstige artsen, advocaten en ministers, die leven in een bubbel van grootheidswaanzin en zelfs een eigen rechtssysteem hanteren binnen hun studentenclubje?

Mark, stel jezelf eens voor dat je een dochter hebt. Wat heb je liever? Dat ze omgaat met allochtone jongeren die de wet verbreken, omdat ze niet kunnen harden in onze dominante maatschappij? Een moeilijke jeugd, weinig kansen en ouders die overuren draaien om brood op de plank te krijgen? Of met een groepje corpsballen van Vindicat, die ondanks hun rijke ouders en meer dan redelijke opvoeding, niet beschikken over enige vorm van fatsoen en zo zijn opgeslokt in hun vereniging dat ze het contact met de beschaafde wereld verloren zijn? Meisjes als neukbaar stuk vlees zien en eerstejaars bij wijze van ontgroening zo hard slaan dat ze in het ziekenhuis terecht komen?

Ik weet zeker dat die allochtone jongeren die van jou op moeten pleuren, enorm graag dezelfde kansen hadden gekregen als die knulletjes bij Vindicat. Maar helaas, die mogelijkheid zullen ze nooit krijgen. Ondertussen sluiten we onze ogen voor het gedrag van de Vindicatleden, want dat ‘hoort erbij’. Omhooggevallen studenten die seksprestaties van vrouwen online zetten en hersensletsel bij medestudenten aanbrengen. Het hoort bij de Nederlandse cultuur, die wij superieur vinden ten opzichte van andere culturen. Vreemde culturen, die vrouwenrechten schenden en geweld verheerlijken. Klinkt als een doorsnee Nederlandse studentencorpsvereniging.

Mark, pleur zelf lekker een eind op.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s