Ik word niet snel boos

Mij krijgen ze niet snel boos. Om me heen gebeuren dingen waar een hoop mensen wel heel boos om worden. Laaiend, soms. Ik noem maar iets: het Oekraïnereferendum. Dat was ook niet netjes van Mark. Het volk om hun mening vragen en het dan aan de kant schuiven. Alsof wij, de normale mensen, te dom zijn voor politieke kwesties. Schaamteloos, vond ik het. Maar ik hield me in. Ik dacht: “Tom, je kunt nu boos worden. Je kunt gaan vloeken, met tafels en stoelen gooien, maar wat heeft het voor zin?” Dus ik liet het van me afglijden. Bleef kalm. Bewaarde de rust.

Vandaag lukte dat niet. Ik ben woest. Als ze aan de labeltjes van jongens- en meisjeskleding komen… Dan ga je bij mij echt een paar stappen te ver. Dan ga je een grens over. En zoals ik al zei, ik word niet snel boos, maar zulke rariteiten doen mijn bloed koken. Kijk, vrijheid, daar ben ik helemaal voor. Ik weet het nog goed. Ik was een jaar of vier, at een boterham met pindakaas en dacht bij mezelf: “Vrijheid. Dat is nou een mooi concept. Daar wil ik later wel iets mee. Vrijheid.” En dat gevoel is nooit weggeëbd. Maar dit is vrijheid van een andere orde. Jongetjes in jurken. Meisjes in stoere kleding. En we tolereren het. Nee, erger, we accepteren het. Nee, nog erger, we moedigen het aan. Ouders huppelen hand in hand door de stad wanneer hun zoontje een jurk aantrekt. Een ROZE jurk, het liefst. En dat is de schuld van de Rabobank. En de HEMA. De moraalridders. Politiek correcte jaknikkers.

Ze pakken ons alles af. Eerst zwarte piet. Nu onze vrouw- en mannelijkheid. Waar houdt het op? Ik ben bang, mama. Help me toch. De wereld om me heen verandert. Wat moet ik met die mensen? Mannen die vrouwenkleding dragen. Vrouwen die mannenkleding dragen. Ik wil ze in een hokje stoppen. Maar het PAST NIET. Mijn wereldbeeld. Het was zo helder. Nu is het troebel. Ik snap de wereld om me heen niet meer. Hoe kan ik, rechtlijnig van aard, de kromme lijnen om me heen duiden? Help me dan, mama. Ik ben zo bang.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s