Over

Ik ben geboren in 1994. Als kleine jongen schreef ik al schriftjes vol en ging bij de schoolkrant en… Grapje, natuurlijk. Ik was daar helemaal niet mee bezig. Ik was vooral aan het sporten en later aan het drinken met vrienden. Wel heb ik altijd veel gelezen. Tijdens mijn studententijd ben ik de journalistiek ingerold.

Ik heb me vastgebeten in digitale technologieën en hun invloed op onze manier van leven. Er zijn veel prangende thema’s in de 21e eeuw, maar ik denk dat we nog steeds onderschatten hoezeer technologie onze manier van denken en leven in rap tempo aan het veranderen is. Ik probeer daar, vaak vanuit een sociologische en filosofische hoek, kritisch op te reflecteren.

Dat wissel ik af met het schrijven van reportages. Het hoeft van mij nergens over te gaan, zolang er maar iets gebeurt: mannen die modelvliegtuigen bouwen en ermee vliegen, millennials die op een ‘millennialweekend’ gaan om zichzelf beter te leren kennen, jongeren die ’s nachts in de polder lachgas inhaleren rondom een auto en Chinese toeristen die dagelijks een verlaten winkelplein in Amsterdam Nieuw-West bestormen.

Ik heb overigens Communicatie- en informatiewetenschappen gestudeerd aan Tilburg University en volgde daarna de Postacademische Deeltijd Opleiding Journalistiek (PDOJ) aan de Erasmus Universiteit. Na een paar jaar in Amsterdam te hebben gewoond, ben ik inmiddels, met mijn gezin, weer terug in Tilburg.