Over

Mannen die modelvliegtuigen bouwen en ermee vliegen, jongeren die ’s nachts in de polder lachgas inhaleren rondom een auto, een zwangere student in het corps en Chinese toeristen die dagelijks een verlaten winkelplein in Amsterdam Nieuw-West bestormen. Ik zoek naar bijzondere verhalen en teken ze op.

Die interesse om verhalen te vertellen is er altijd geweest. Als kind bestookte ik mijn vrienden dagelijks met spannende verhalen die ik had meegemaakt. Of die iemand anders had meegemaakt, maar ik me toe-eigende, omdat verhalen verteld vanuit de ik-vorm nu eenmaal spannender zijn.

Ik werd ouder, mijn liefde voor verhalen vertellen sterker. Tijdens mijn opleiding Communicatie- en informatiewetenschappen dacht ik: waarom leer ik theorieën over ‘storytelling‘ als ik zelf verhalen kan schrijven? Ik ging als journalist aan de slag bij Univers, het onafhankelijke nieuwsmedium van Tilburg University. Daar legde ik mijn journalistieke basis, die ik verder uitbouwde bij de Postacademische Deeltijd Opleiding Journalistiek (PDOJ) aan de Erasmus Universiteit. Momenteel schrijf ik verhalen voor Het Parool.